top of page
YHTEYSTIEDOT

Savonlinnan kesäyliopisto

Puistokatu 5, 

57100 Savonlinna

 

Toimisto:

 +358 44 7730 998

kesayliopisto@savonlinnankesayliopisto.fi

 

Rehtori:

Hanna-Riikka Karjalainen Tel. +358 44 7730996

hanna-riikka@savonlinnankesayliopisto.fi

 

www.savonlinnankesayliopisto.fi

Yhteistyö

Nurmeksen Kesämusiikin ja Kesäakatemian kannatusyhdistys ry järjestää vuosittaiset mestarikurssit yhteistyössä Savonlinnan kesäyliopiston kanssa. Kesäakatemia on osa kesäyliopiston vapaan sivistystyön koulutusta ja sen järjestämiseen ohjautuu kesäyliopiston kautta valtionosuusrahoitusta. Kahden koulutusorganisaation yhteistyö tuo toiminnalle vakautta ja ennustettavuutta.

 

Savonlinnan kesäyliopistoa ylläpitää yhdistys, johon kuuluvat jäseninä Savonlinnan kaupunki, Enonkosken kunta, Itä-Suomen yliopisto, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä ja Etelä-Savon maakuntaliitto. Kesäyliopisto on perustettu vuonna 1964. Kesäyliopiston keskeiset toiminta-alueet ovat avoin yliopisto, musiikki ja kulttuuri sekä erityisesti kuntien ja muun julkishallinnon täydennyskoulutus.

 

Kesäyliopisto tukee Savonlinnan seudun kulttuuri- ja matkailuimagon kehitystä runsaalla kesäkauden koulutus- ja tapahtumatarjonnalla. Keskeisinä yhteistyökumppaneita Savonlinnassa ovat Savonlinnan Musiikkiakatemia, Savonlinnan Oopperajuhlat sekä muut Savonlinnan seudun kulttuuriyhdistykset. Savonlinnan kesäyliopiston tavoitteena on myös rakentaa laajempaa itäsuomalaista musiikki- ja taidekoulutusverkostoa yhteistyökumppaneiden ja itsenäisten kouluttajatoimijoiden kanssa.

Savonlinnan kesäyliopisto toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemian avoimen yliopisto-opetuksen yhteistyöoppilaitoksena Itä-Suomessa. Savonlinnan Musiikkiakatemian mestarikurssit on hyväksytty osaksi Sibelius-Akatemian opetussuunnitelmaa ja opiskelijat voivat halutessaan rekisteröityä avoimen yliopiston opiskelijoiksi ja saada Sibelius-Akatemian todistuksen suoritetuista opintopisteistä. Myös osa Nurmeksen Kesäakatemian opetuksesta toteutetaan avoimen yliopiston kursseina.

bottom of page