top of page

Harrastajapaketti

Haluaisitko kurkata kulisseihin ja seurata miten esiintyväksi taiteilijaksi kasvetaan? Kiinnostaisiko tanssi, esiintymisvalmennus tai kenties barokkimusiikin salat? Nuori musiikinopiskelija, tuntuuko Kesäakatemian mestarikurssipaketti vielä liian tuhdilta ja haluaisit osallistua vain muutamalle yksityistunnille? Pääsetkö Nurmekseen vain lyhyeksi aikaa? Haluatko verryttää vanhoja soittotaitojasi tai kosketinsoittajana tutustua esimerkiksi urkujen tai cembalon soittoon?  Tutustu harrastajapaketin mahdollisuuksiin!

LEMPEÄÄ NYKYTANSSIA

Kiinnostaako tutkimusmatka oman kehon ulottuvuuksiin? Osallistu lempeän nykytanssin kurssille, jossa omista lähtökohdistasi pääset improvisaation keinoin etsimään nautinnollista omaa tapaasi liikkua . Opettajana toimii tanssitaiteilija Siiri Kortelainen. 

Hinnasto:

 • työpaja 55 €, sis. 3 x 90min ryhmätuntia

 • yksittäinen ryhmätunti 20€/90min

  Tuntien ajankohdat ja paikat selviävät kesäkuussa 2024. Yleensä ryhmätunnit sijoittuvat aamuun hajautettuna festivaaliviikolle. Yksityistunneista voi sopia kesäkuun lopulla ottamalla yhteyttä tuottaja Taina Viinisaloon.

2

BAROKKITYÖPAJA

Työpajassa tutustutaan urkuri-cembalisti Markku Mäkisen johdolla barokin ajan musiikin esittämiseen! Työpajassa on mahdollisuus saada ohjausta sekä soolo-ohjelmistossa (pianistit tutustuvat cembalolla soittamiseen) että continuo-soitossa, kunkin opiskelijan tarpeen mukaan. Työpajaan voi tuoda myös barokin ajan kamarimusiikkia! 

Hinnasto:

 • aktiivioppilas 55€, sis. 3x90min ryhmäopetusta (osallistuminen oman instrumentin kanssa)

 • passiivioppilas 30€, sis. 3x90min ryhmäopetuksen seuraaminen

 • yksittäinen ryhmätunti passiivioppilaana 10€/90min
  Ryhmätunnit pidetään Nurmeksen Ortodoksisessa kirkossa. Tilassa on cembalo. Tuntien ajankohdat selviävät kesäkuussa 2023.

3

ESIINTYMISVALMENNUS

Vapisevatko kädet? Salpautuuko hengitys? Lyövätkö aivot paniikkinappulaa?
Esiintymisvalmennuksen työpajassa hankitaan työvälineitä esitystilanteen kohtaamiseen erilaisten harjotteiden ja teatterileikkien avulla. Pajassa keskitytään tutkimaan esiintymistä, tiedostamaan sen vaiheita sekä tunnistamaan omaa käyttäytymistä esiintymistilanteessa.

 

Työpajan lempeänä ja innostavana ohjaajana toimii näyttelijä Timo Vuento. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelijäntyöstä!

Hinnasto:

 • aktiivioppilas 55€, sis. 3x90min ryhmäopetusta

 • yksittäinen ryhmätunti 20€/90min

 • yksityistunti 40€/45min

 

Ryhmätunnit pidetään Kirkkokadun koululla. Tuntien ajankohdat selviävät kesäkuussa 2024. Yksityistunneista voi sopia kesäkuun lopulla ottamalla yhteyttä tuottaja Taina Viinisaloon.

3

LAULUA INSTRUMENTALISTEILLE

Yhdessä laulamisen työpajassa harjoitellaan
lauluäänenkäytön perusteita ja yhtyelaulua. Paja sopii oivallisesti äänenkäytöstä kiinnostuneille instrumentalisteille, mutta yhtä lailla kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Tähän voivat osallistua myös kuorojen piirissä toimivat lauluyhtyekokoonpanot!


Opetuksen sisältö räätälöidään ilmoittautuneiden toiveiden ja kiinnostuksen mukaan (esim. kaanoneita, yksi laulaja per stemma-ohjelmistoa säestyksen kanssa tai a cappella).  

 

Työpaja sopii ihan kaikille aikaisemmasta kokemuksesta riippumatta ja osallistuminen ryhmään myös kertaluontoisesti on mahdollista.

Hinnasto:

 • aktiivioppilas 55€, sis. 3 x 90 min ryhmäopetusta

 • yksittäinen ryhmätunti 20€/90min

 

Tuntien ajankohdat selviävät kesäkuussa 2024. Yksityistunneista voi sopia kesäkuun lopulla ottamalla yhteyttä tuottaja Taina Viinisaloon.

4

INSTRUMENTTIEN YKSITYISTUNNIT

Nuori musiikinopiskelija, tuntuuko Kesäakatemian mestarikurssipaketti vielä liian tuhdilta ja haluaisit osallistua vain muutamalle yksityistunnille? Pääsetkö Nurmekseen vain lyhyeksi aikaa? Haluatko verryttää vanhoja soittotaitojasi tai kosketinsoittajana tutustua esimerkiksi urkujen tai cembalon soittoon? Paketoi itsellesi yksittäiset soittotunnit.

Hinnasto:

 • yksityinen soittotunti 55€/45min (1-4 kpl)

5

LUENNOT

Festivaaliviikon aikana järjestetään erilaisia luentotyyppisiä tilaisuuksia. 

Sisältö julkaistaan pian!

 • VAPAA PÄÄSY

6

KUUNTELE OPETUSTA

Haluatko kurkata kulisseihin ja seurata opetusta?

Mestarikurssien tunteja voi mennä seuraamaan ja kuuntelemaan.

Joku pianisteistamme opettaa joka päivä Nurmes-talon Hannikaisen salissa klo 9-14 välillä. Otathan tuntitilanteen huomioon ja saavut ja poistut mahdollisimman äänettömästi. Muiden tuntien seuraamisesta ole yhteydessä tuottaja Taina Viinisaloon kesäkuun lopulla.

 • VAPAA PÄÄSY

_DSC9413.JPG

Ilmoita haluamasi harrastajapaketin sisältö Savonlinnan Kesäyliopistoon 30.4.2024 mennessä

Ilmoittautumisajan umpeuduttua 30.4.2024 harrastajapaketin saatavuutta voi tiedustella tuottajaltamme Taina Viinisalolta:

puh. +358 44 3661424 tai

email: nurmesfestival@gmail.com

bottom of page