top of page

Harrastajapaketti

Haluaisitko kurkata kulisseihin ja seurata miten esiintyväksi taiteilijaksi kasvetaan? Kiinnostaisiko Alexander-tekniikka, esiintymisvalmennus tai kenties barokkimusiikin salat? Nuori musiikinopiskelija, tuntuuko Kesäakatemian mestarikurssipaketti vielä liian tuhdilta ja haluaisit osallistua vain muutamalle yksityistunnille? Pääsetkö Nurmekseen vain lyhyeksi aikaa? Haluatko verryttää vanhoja soittotaitojasi tai kosketinsoittajana tutustua esimerkiksi urkujen tai cembalon soittoon?  Tutustu harrastajapaketin mahdollisuuksiin!

Lue lisää työpajojen sisällöistä täältä:

ALEXANDER-TEKNIIKKA

Kiinnostaako käytännönläheinen metodi kehon ja mielen tasapainon löytämiseksi ja ymmärtämiseksi? Osallistu Alexandertekniikan ryhmätunneille tai ota yksityistunteja. Opettajana toimii F.M.Alexander-tekniikan opettaja ja sellisti Lauri Angervo.

Hinnasto:

 • työpaja 80 €, sis. 3 x 90min ryhmätuntia + 1 x 30min yksityistunti 

 • yksityistunti 40€/45min

 • yksittäinen ryhmätunti 20€/90min
  Ryhmätunnit pidetään Hyvärilän kartanorakennuksessa kokoushuoneessa nimeltä Höljäkkä .
  Tuntien ajankohdat selviävät kesäkuussa 2023. Yleensä ryhmätunnit sijoittuvat aamuun hajautettuna festivaaliviikolle. Yksityistunneista voi sopia kesäkuun lopulla ottamalla yhteyttä tuottaja Taina Viinisaloon.

2

BAROKKITYÖPAJA

Työpajassa tutustutaan urkuri-cembalisti Markku Mäkisen johdolla barokin ajan musiikin esittämiseen! Työpajassa on mahdollisuus saada ohjausta sekä soolo-ohjelmistossa (pianistit tutustuvat cembalolla soittamiseen) että continuo-soitossa, kunkin opiskelijan tarpeen mukaan. Työpajaan voi tuoda myös barokin ajan kamarimusiikkia! 

Hinnasto:

 • aktiivioppilas 65€, sis. 3x90min ryhmäopetusta (osallistuminen oman instrumentin kanssa)

 • passiivioppilas 30€, sis. 3x90min ryhmäopetuksen seuraaminen

 • yksittäinen ryhmätunti passiivioppilaana 10€/90min
  Ryhmätunnit pidetään Nurmeksen Ortodoksisessa kirkossa. Tilassa on cembalo. Tuntien ajankohdat selviävät kesäkuussa 2023.

3

ESIINTYMISVALMENNUS

Vapisevatko kädet? Salpautuuko hengitys? Lyövätkö aivot paniikkinappulaa?
Esiintymisvalmennuksen työpajassa hankitaan työvälineitä esitystilanteen kohtaamiseen erilaisten harjotteiden ja teatterileikkien avulla. Pajassa keskitytään tutkimaan esiintymistä, tiedostamaan sen vaiheita sekä tunnistamaan omaa käyttäytymistä esiintymistilanteessa.

 

Työpajan lempeänä ja innostavana ohjaajana toimii näyttelijä Timo Vuento. Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelijäntyöstä!

Hinnasto:

 • aktiivioppilas 65€, sis. 3x90min ryhmäopetusta

 • yksittäinen ryhmätunti 20€/90min

 • yksityistunti 40€/45min

 

Ryhmätunnit pidetään Kirkkokadun koululla. Tuntien ajankohdat selviävät kesäkuussa 2023. Yksityistunneista voi sopia kesäkuun lopulla ottamalla yhteyttä tuottaja Taina Viinisaloon.

4

INSTRUMENTTIEN YKSITYISTUNNIT

Nuori musiikinopiskelija, tuntuuko Kesäakatemian mestarikurssipaketti vielä liian tuhdilta ja haluaisit osallistua vain muutamalle yksityistunnille? Pääsetkö Nurmekseen vain lyhyeksi aikaa? Haluatko verryttää vanhoja soittotaitojasi tai kosketinsoittajana tutustua esimerkiksi urkujen tai cembalon soittoon? Paketoi itsellesi yksittäiset soittotunnit.

Hinnasto:

 • yksityinen soittotunti 55€/45min (1-4 kpl)

5

LUENNOT

Festivaaliviikon aikana järjestetään erilaisia luentotyyppisiä tilaisuuksia. 

* Sunnuntaina 2.7.  Nurmeksen kirkossa klo 12 lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla urkuri Susanne Kujalan valaiseva esittely Taikapuhallus urkujen ihmeelliseen maailmaan.

* Keskiviikkona 5.7. Klo 16 Nurmes-talon Galleria Tykossa  pianistisäveltäjä Iiro Rantala kertoo valloittavaan tapaansa improvisoinnin saloista

* Torstaina 6.7. Klo 17 Kahvila Kanelissa toimittaja, musiikintutkija Janne Palkisto johdattaa Jean Sibeliuksen kulinaristiseen maailmaan

* Lauantaina 8.7. Klo 11 Nurmeksen kirkossa urkuri Susanne Kujala tarjoilee tuhdin informaatiopaketin urkujen ja urkumusiikin historiasta musisoinnin kera.

 • VAPAA PÄÄSY

6

KUUNTELE OPETUSTA

Haluatko kurkata kulisseihin ja seurata opetusta?

Mestarikurssien tunteja voi mennä seuraamaan ja kuuntelemaan. Joku pianisteistamme opettaa joka päivä Nurmes-talon Hannikaisen salissa klo 9-14 välillä. Otathan tuntitilanteen huomioon ja saavut ja poistut mahdollisimman äänettömästi. Muiden tuntien seuraamisesta ole yhteydessä tuottaja Taina Viinisaloon kesäkuun lopulla.

 • VAPAA PÄÄSY

_DSC9413.JPG

Ilmoita haluamasi harrastajapaketin sisältö Savonlinnan Kesäyliopistoon 30.4.2023 mennessä

Ilmoittautumisajan umpeuduttua 30.4.2023 harrastajapaketin saatavuutta voi tiedustella tuottajaltamme Taina Viinisalolta:

puh. +358 44 3661424 tai

email: nurmesfestival@gmail.com

bottom of page